Als gelezen in

Ontdek de ongerepte natuur vanuit je kano tijdens dit zevendaags avontuur in het adembenemende Zweden!

Into The Wild

In het zuidelijke deel van Zweden liggen de meest ongerepte natuurgebieden van Scandinavië. Je kan er overal wildkamperen en genieten van de mooiste uitzichten. De ideale setting voor een uniek avontuur dus! Tijdens The Canoe Trip kan je even ontsnappen aan je dagelijkse routine en je batterijen weer volledig opladen in de natuur.
Zeven dagen lang vaar je van eiland naar eiland in de Zweedse wildernis. Op dag één krijg je gedetailleerde instructies mee om te zorgen dat je een week lang kan overleven in de natuur: van survivaltips tot uitgestippelde routes voor elk niveau en tips voor de mooiste plekjes om te overnachten.

Picture of the Canoe Trip
Picture of the Canoe Trip
Picture of the Canoe Trip
Picture of the Canoe Trip

In 2017 organiseerde Travelbase de eerste Canoe Trip, die sindsdien elke zomer in alle veiligheid kon doorgaan. Benieuwd naar de ervaringen van de Canoe Trippers? Lees ze in onze Facebookgroep!

Picture of the Canoe Trip
Picture of the Canoe Trip
Picture of the Canoe Trip
Picture of the Canoe Trip
Picture camping
Picture camping
Picture camping
Picture camping

Wildkamperen

Op de kaart die je van ons krijgt, vind je kampeerplekken waar je kan overnachten, een kampvuur maken en andere Canoe Trippers kan ontmoeten. Als je liever je eigen plekje uitkiest, is dat ook mogelijk: wildkamperen is namelijk toegestaan in Zweden!

Na een week peddelen kom je met de mooiste herinneringen terug op het basecamp. Mocht je het rustig aan willen doen, dan kan je er ook voor kiezen om een 6-daagse route uit te stippelen.

Meer info Beschikbaarheden & prijzen

Magazine The Canoe Trip

The Canoe Trip

Wil je meer te weten komen over deze kanovakantie?
Download dan ons magazine vol tips & tricks, verhalen en meer!

Värmland

 • Bus vanuit Brussel, Utrecht of Joure (inclusief)
 • Shuttleservice van Oslo Gardemoen (optioneel)
 • Rangers spreken Nederlands & Engels

Onze basecamps in Värmland bevinden zich praktisch in the middle of nowhere rond de grote meren Lelång en Östra Silen. Värmland heeft weelderige bossen, uitgestrekte heuvellandschappen en véél water. Kortom, de perfecte bestemming. Verder is het een uitstekende locatie om te vissen en op zoek te gaan naar wildlife zoals elanden, bevers en vossen!

map of the Canoe Trip area - varmland
Transport
Met onze Canoe Trip bus (standaard inbegrepen)

De bus vertrekt op vrijdag vanuit België en Nederland. De opstapplaatsen zijn Brussel, Utrecht en Joure. Het vertrek vanaf ons basecamp naar huis is op zaterdagavond. De bus komt zondag rond de middag of begin van de avond aan.

Met het vliegtuig

Als je liever vliegt, kan je zelf een vlucht boeken naar Oslo Gardemoen. Reserveer dan tijdens het boeken de shuttle, die je vanaf de luchthaven naar het basecamp brengt. De shuttle vertrekt om 12h30 vanaf Oslo Gardemoen naar het basecamp. Op vertrekdag ben je rond 12h30 weer op de luchthaven. Zorg ervoor dat je een vlucht boekt die aansluit op de shuttletijden.
Deze optie geeft je € 31 korting op de basisprijs.

Met de auto

Wil je liever met je eigen auto komen, dan kan dat natuurlijk ook. Je kan de auto parkeren bij het basecamp.
Deze optie geeft je € 110 korting op de basisprijs.

Route opties

Alle routes maken een lus en vertrekken vanaf verschillende basecamps. Je kan regelmatig een shortcut of uitbreidingslussen nemen. Bij sommige routes is het zelfs mogelijk om de grens met Noorwegen over te steken en daar een aantal nachten door te brengen!

De routes bevatten vaak enkele landtransporten: je monteert de wielen (die je van ons mee krijgt) onder de kano en trekt deze te voet naar het volgende meertje. Soms zal je ook een sluis tegenkomen om naar het volgende stukje water te gaan. Beide zijn unieke ervaringen die je niet wilt missen tijdens jouw kanotocht!

Hoe sportief moet ik zijn?
Of je nu een beginner, avonturier met goede conditie of getrainde atleet bent: onze routes zijn toegankelijk voor iedereen en naar wens in te korten of juist uit te breiden. Enkele landtransporten bieden een sportieve uitdaging en zijn een onmisbare ervaring tijden jouw reis. Onze ranger informeert je ter plaatse over de mogelijke routes.
map of the Canoe Trip area - varmland

Verander je land naar België om de bestemming met vertrek vanuit Brussel te zien Verander je land naar Frankrijk om de bestemming met vertrek vanuit Parijs te zien

Verander mijn land
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip
Highlight The Canoe Trip

Weekprogramma

 • Op de aankomstdag krijg je alle instructies en het benodigde materiaal om een week op het water te overleven. Daarna ga je direct het water op.
 • Van de aankomstdag t.e.m. dag 7 peddel je 7 dagen lang over de uitgestrekte meren van Zweden. De laatste avond overnacht je nog een laatste keer in het basecamp.
 • Op vertrekdag (dag 8) kan je nog een dagje uitrusten in het basecamp of samen met de andere Canoe Trippers nog mee doen met een activiteit of spel. ‘s Avonds vertrekt de bus terug naar huis. De volgende dag kom je dan aan in Nederland of België.
The Canoe Trip picture

Beschikbaarheid

In de zomer van 2022 organiseren we The Canoe Trip 14 weken lang. We hanteren een maximum van 15 duo's per route, zodat iedereen ongestoord kan genieten van de Zweedse natuur.

Bekijk de kalender

Silence isn't empty, it's full of answers

Wat is er inclusief

De prijs voor The Canoe Trip start op € 490 per persoon voor Värmland en € 695 per persoon voor Sörmland. Dat is inclusief:

 • Huur van tweepersoonskano voor 7 dagen, incl. al het nodige kano materiaal: peddels, zwemvest, spade, ...
 • Värmland: Busrit vanuit Brussel, Utrecht of Joure. Vertrek naar Zweden op vrijdag, aankomst terug thuis op zondag.
 • Sörmland: Vlucht H/T van Brussel naar Stockholm.
 • Huur van een Trangia kooksetje
 • Huur van een grote, waterdichte ton om je belangrijkste spullen en materiaal droog te houden
 • Gedetailleerde kaart & Survival Guide
 • Kano-wielen
 • Kano-instructies
 • Kampeervergunning
 • De hele week begeleiding van onze ranger op locatie

Optioneel in Värmland: Boek zelf jouw vlucht naar Oslo Gardemoen. Selecteer dan tijdens het boeken dat je gebruik wilt maken van onze shuttle service van de luchthaven naar het basecamp. (korting van € 31 p.p. op de basisprijs)

Optioneel in Värmland: wie met eigen vervoer reist, krijgt een korting van € 110 p.p. op de basisprijs.

Optioneel: The Canoe Trip Survival Foodpack voor € 105 p.p.

The Canoe Trip picture

Hoe zit het met Covid?

We gaan er vanuit dat, net zoals afgelopen zomer, in de zomer van 2022 er weinig reisbeperkingen zullen zijn voor Zweden. The Canoe Trip is bovendien per definitie een corona-proof concept, aangezien je per kano samen met jouw reisbuddy op avontuur gaat in de wildernis.

Daarnaast boek je vandaag volledig zorgeloos dankzij onze Superflex Annuleringszekering. Hiermee kan je tot 2 maanden voor vertrek gratis en zonder een reden te geven annuleren.

The Canoe Trip picture

Veelgestelde vragen

Annuleringsverzekering

Tijdens het boeken kan je kiezen voor de Superflex annuleringsverzekering! Hiermee kan je jouw boeking tot 60 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. Je hoeft geen annuleringsreden te geven en je wordt binnen 10 werkdagen terugbetaald.

Wil je volledig gedekt zijn tot het moment van vertrek? Kies tijdens het boeken dan voor onze reguliere annuleringsverzekering (€49).

Vind alle voorwaarden van onze annuleringsverzekering hier .

Moet ik meteen na de registratie betalen?
Wij vragen om een aanbetaling van 20% binnen 5 dagen na de registratie. Het resterende bedrag moet ten minste 30 dagen voor vertrek worden betaald.
Hoe kom ik aan drinkbaar water?
Het water uit de meren is drinkbaar! In het begin van de trip krijg je van ons een drinkbus die je kan vullen met water rechtsreeks uit de meren.
Wat is de doelgroep?

De gemiddelde leeftijd van onze reizigers in 2021 was 27 jaar, waarvan het grootste deel twintigers waren (60%). De doelgroep is daarnaast heel divers: koppels, groepjes vrienden en ook gezinnen boeken jaarlijks deze kanovakantie! Tijdens de laatste editie kwamen de deelnemers voornamelijk uit Nederland & België.

Over het algemeen schrijven mensen zicht per 2 of 4 personen in: een mix van vrienden en stelletjes.

Mogen we vissen in de meren?

In Värmland kan een visvergunning op het basecamp of hier worden gekocht voor 200 SEK of ca. 20 euro. Met de visvergunning kan je in alle meren vissen, anders is het niet toegestaan!

In Sörmland is het niet toegestaan om de vissen in de meren.

Kunnen kinderen mee op The Canoe Trip?

Jazeker! Kinderen zijn meer dan welkom om mee te komen op The Canoe Trip.

Om veiligheidsredenen is het een voorwaarde dat een kind samen met een volwassene (18+) in een kano zit. De prijs voor de kinderen blijft hetzelfde, omdat hetzelfde materiaal wordt gebruikt en toegepast.

Moeten we een waarborg betalen?
Aangezien het materiaal dat we uitlenen (de kano, kookset, etc.) een bepaalde prijs heeft, vragen we een waarborg van €200 per kano. Als je alles teruggeeft zoals je het gekregen hebt, wordt de waarborg binnen twee weken na de trip weer teruggestort.
Wat gebeurt er bij een medisch noodgeval?

In geval van een medisch noodgeval kan je contact opnemen met de rangers ter plaatse. Zij kunnen je ophalen of de nodige medische hulp bieden. Als je je inschrijft, kan je kiezen voor een reisverzekering

Kosten de kampeerplaatsen geld?
De kampeerplaatsen zijn allemaal geregeld en op voorhand is er voor iedereen een natuurkaart gekocht. De organisatie in Värmland herkent ons aan de kano's met de groene The Canoe Trip sticker erop. Aan de hand daarvan weten ze dat we betaald hebben voor de overnachtingen aan de shelters en op de eilandjes.
Hoe lang duurt de busrit?
De busrit naar Värmland duurt ongeveer een 20-tal uur met stops inbegrepen. Natuurlijk hangt alles wat af van het verkeer en de weersomstandigheden. De bus vertrekt op vrijdagmiddag en komt op zaterdag aan in Zweden. Voor de terugreis vertrekt de bus op zaterdagavond en komt deze op zondag in de loop van de dag weer aan in Nederland en België.
Naar Sörmland zou een busrit te ver zijn, dus kan je er enkel heen met het vliegtuig.
Zijn de kampeerplaatsen 's avonds voor iedereen hetzelfde?
Je bepaalt zelf hoeveel kilometer je per dag wilt afleggen en of je in een shelter met veel andere deelnemers wilt verblijven of helemaal alleen. Värmland heeft veel leuke plekken waar je kunt overnachten.
Kan ik een hangmat gebruiken in plaats van een tent?
Het is heel goed mogelijk om hangmatten te gebruiken. Er zijn veel deelnemers die de afgelopen jaren een hangmat hebben meegenomen, maar we raden je altijd aan om een tent mee te nemen. Je kan natuurlijk nooit 100% zeker zijn dat het weer meespeelt.
Zijn er douches en toiletten aanwezig?

Douches en toiletten zijn alleen aanwezig tijdens de aankomstdag en laatste nacht van The Canoe Trip in jullie basecamp.

Tijdens The Canoe Trip is de natuur jouw badkamer. Jullie krijgen een klein flesje ecologisch afbreekbare afwaszeep van ons, maar neem zeker zelf ook nog wat mee zodat we de natuur heel laten.

Kan ik mijn hond meenemen op The Canoe Trip?

Wij houden van dieren! Dus jouw hond is meer dan welkom om mee te komen op deze kanotocht. Helaas is het alleen niet toegestaan om honden mee te nemen op onze bus naar Zweden. We raden je daarom in dit geval aan om met de eigen auto te komen, zodat de hond gewoon mee kan op dit avontuur!

We raden daarnaast sterk aan om zelf een zwemvest mee te nemen voor de hond, wij hebben namelijk alleen zwemvesten voor mensen in de aanbieding ;-)

It's the journey, not the destination

Beschikbaarheden & prijzen #TCT22

Join The Canoe Trip

De inschrijvingen voor The Canoe Trip 2022 zijn open!

Boek nu tijdelijk voor onze Early Bird prijs en krijg de Superflex Annuleringsverzekering helemaal gratis.

 • Laatste beschikbaarheden: maximaal 5 kano's over.
 • Beperkte beschikbaarheden: maximaal 10 kano's over.

Calendar loading

What they say about us

Volg ons op instagram

@thecanoetrip